3. oktober 2020

Vi har besluttet os for at gentage parringen mellem Svishaves Baya og Amir. Vi har set tre ud af de fire hvalpe fra C-kuldet,og vi synes, at de tegner godt. Vores forventninger til kombinationen mellem Baya og Kato (Amirs kaldenavn) ser derfor ud til at blive indfriet, og vi glæder os til endnu et kuld efter disse to. Parring forventes omkring nytår. 

23. marts 2020

Så er der gået en uge siden den sidste hvalp forlod os, og tingene er ved at være ‘som de plejer’ igen. Efter nogle dage, hvor Baya har været lidt urolig og pebet, fandt hun i dag igen sit indre legebarn frem, og den allerede temmelig flade fodbold i haven fik nogle ordentlige ture. Det var dejligt at se. 

Vi har også fået positive tilbagemeldinger fra alle hvalpekøberne, og vi kan heldigvis følge hvalpene på Facebook. Alle har det godt, og det glæder os meget. Vi glæder os til fortsat at følge med på sidelinjen. 

Fra venstre: Chili, Cosmo, Coya og Cita

1. marts 2020

Det har været en spændende weekend, hvor hvalpene var ude at køre bil for første gang. Vi kørte til stranden, hvor de fik lov til at løbe på sand og tang og få fødderne lidt våde. Det var et hit! I dag blev de præsenteret for en fasan, det var også vildt spændende. Tænk at der snart er gået otte uger, og de flytter snart hjemmefra.

 

16. februar 2020

Hvalpene var i fredags for første gang ude i haven, og de var ikke længe om at gå i gang med at udforske de nye omgivelser. Nu kommer de ud hver gang de har spist, og de er allerede blevet dygtige til at besørge på græsset i stedet for på køkkengulvet. Dejligt! Vi har også haft en masse besøg de sidste fire dage, blandt andet otte børn i alderen 1 til 12. 

Og selv om hvalpene får serveret opblødt foder fire gange om dagen, er det alligevel hyggeligt at spise lidt hos mor bagefter. 

Se billeder af de enkelte hvalpe her og følg os på Facebook her

12. februar 2020

Nu er hvalpene godt i gang med at finde deres indbyrdes plads i hierakiet, og det går ikke altid stille for sig. De kan blive rigtig sure på hinanden, men øjeblikket efter leger de videre, som om intet er hændt. Baya er også begyndt at opdrage på dem, hvis de bliver for frække.

I dag havde vi dem alle fire enkeltvis nede i vaskekælderen, og de tog det alle roligt og med en sund portion nysgerrighed overfor de nye omgivelser. Dejligt!

Se videoen her

9. februar 2020

Nu er der virkelig gang i hvalpene, når de er vågne. De hygger sig, både i deres kravlegård, og på køkkengulvet, når der er ‘Fri leg’. I kravlegården går det hårdt ud over tæppet og aviserne, og de nyder også deres legetøj. På køkkengulvet bliver der løbet, hoppet, knurret af hinanden, og især de store hundes kurve er spændende at kravle op i. Udfaldet er sikkert hver gang – de ender med at falde i søvn.

1. februar 2020

Tre uger gamle og klar til nye oplevelser. I dag havde vi alle hvalpene ude af kassen samtidig for første gang. Det klarede de strålende. Undtagen Plet, som valgte at sove i stedet. Men hun har været ude alene for et par dage siden, og det klarede hun uden problemer.

Se videoen her

Når man skal vejes, kan man lige så godt kigge sig lidt omkring samtidig

25. januar 2020

Hvalpene er nu to uger gamle, og de er begyndt at gå, selv om benene stadig er en anelse ustabile. De vokser pænt og vejer tilsammen over 5 kg, men der er heller ikke den store kamp om pladserne i mælkebaren! De har åbnet øjnene og har i dag fået klippet negle for første gang.  

Følg os på Facebook, Kennel Svishave her

18. januar 2020

Så er hvalpene otte dage gamle, og de tager på, som de skal. Alle har stort set fordoblet deres fødselsvægt, retningslinjerne siger, at det skal de have efter ti dage. Baya passer sin moderrolle fint. Hun har dog fundet ud af, at det er for varmt at ligge i kassen hele tiden, i stedet lægger hun sig ofte foran kassen. Hun er meget beskyttende – hvis Aura rejser sig og nærmer sig kassen, skynder Baya sig at komme mellem Aura og hvalpene. Aura holder dog af sig selv en pæn afstand til hvalpene, hun kan ikke lige finde ud af, hvad det er for nogle ‘underlige’ størrelser.

Se videoen her

12. januar 2020

Baya fødte i fredags fire fine hvalpe, en han og tre tæver. Fødslen gik fint, og alle fem har det godt. Baya har virkelig taget moderrollen på sig, utroligt som det ligger instinktivt. I morges var hun meget splittet mellem at komme med på morgenlufteturen og blive hjemme hos hvalpene. Hun endte med at tage med på turen, men i eftermiddag blev hun hjemme. Det kan selvfølgelig være fordi hun lige havde været i haven og tisse i regnvejr!

Vi er i øjeblikket ved at flytte vores hjemmeside fra ét system til et andet, hvilket giver lidt udfordringer. Hvis den derfor ikke virker på et tidspunkt, så prøv at komme tilbage senere.