Fra venstre: Baya, Balto og Bine

6. november 2016

I går var tre af hvalpene fra Svishaves B-kuld på DKK’s udstilling i Herning. Alle tre stillede op i juniorklasse. Balto fik en superflot excellent med CK, hvilket betød, at han også fik titlen Dansk Juniorvinder 2016. Desuden var han med i konkurrencen om bedste han. Her blev han dog fravalgt til fordel for de mere modne ‘herrer’. 

Både Bine og Baya fik bedømmelsen Very Good med fine kritikker. Bine blev bedste tæve, og Baya blev nummer fire.

Et stort tillykke til både Balto og Bine med de meget flotte resultater.


1. oktober 2016

Søndag den 25. september var der hvalpetræf for Svishaves B-kuld. Fem knap ét år gamle, meget livlige münsterländere og i alt 16 voksne og børn mødtes kl. 10 i Tørring, hvor vi havde fået lov at låne Tørring Jagtforenings klubhus og arealer. Vi startede med ‘fri leg’ for de firbenede, og gensynsglæden var stor! Der blev løbet og tumlet, og som tobenet skulle man passe på ikke at stå i vejen!

Senere blev der trænet spor, hareflusher og apportering fra både land og vand. Der var også lejlighed til at udveksle erfaringer, få gode råd, og ellers bare snakke hund – og alt mulig andet! Vi sluttede af med at tænde grillen og nyde det dejlige vejr på klubhusets terrasse, mens hundene fik sig et tiltrængt hvil bag i bilerne. 

Tak for en dejlig dag til Svishaves B-kuld og deres familier. 

Fra venstre: Bicha, Baya, Bine, B-Niko og Balto


3. august 2016

Svishaves Balto var i lørdags til schweissprøve (400 m/3 timer) i Østerild Plantage og fik en flot 1. præmie. Balto havde fået et udfordrende spor, som delvist lå i en vildtveksel og nogle steder havde tæt bundvegetation. Men han løste opgaven flot, hvilket resultatet også viser.

Henrik har trænet spor med Balto stort set fra han fik ham hjem, og Balto har hele tiden haft en god næse for sporarbejdet – og de fiskeboller, som blev brugt flittigt i starten!

Et stort tillykke til Henrik og Balto med det flotte resultat.

12. juni 2016

Det har været en weekend med to fine resultater for søstrene Bine og Baya fra Svishaves B-kuld. 

I dag var Bine på udstilling i Vissenbjerg og fik særdeles lovende med en flot kritik: 8 måneder gamel tæve, som allerede er kommet godt i sin udvikling, herligt feminint hoved med godt udtryk, korrekt bid, udnærket hals, acceptabel skulder, god ryglinje, velvinklet bag, god krop for alderen, gode men lidt ustabile bevægelser, god pels, godt temperament.

Et stort tillykke til Jørgen og Bine.

Og i går var Baya til sin første apporteringsprøve i den lokale jagthundeforening, hvor hun bestod med 24 points. Fint resultat for en otte måneder gammel hund!

Jørgen og Bine


Ib og Baya

21. april 2016

Svishaves Balto har gået til træning hos DMK i Horsens de sidste par måneder. Ved afslutningen fik Balto og hans ejer Henrik overrakt pokal for bedste hundefører og bedste talent. Alle de andre 14 hundeførere havde stemt på Balto. Så flot og et stort tillykke!

16. april 2016

Lørdag den 9. april var Bine og Baya fra Svishaves B-kuld til UT-prøve i Jylland. Bine bestod prøven, mens Baya desværre ikke bestod, da hun ikke fik mulighed for at vise stand. Et stort tillykke til Jørgen og Bine.

Baya var i dag til afsluttende prøve i dressur i den lokale jagtforening. Her blev hun nummer tre af otte hunde, og scorede bl.a. topkarakter i apportering. Det tegner godt for den kommende apporteringstræning.

Jørgen og Bine (tv), Ib og Baya

Balto (tv) og Baya

22. marts 2016

I fredags havde vi besøg af Balto og hans ejer Henrik. Det var dejligt at se dem igen, og også at se gensynsglæden mellem Balto og søster Baya. Balto er blevet en flot ‘ung mand’, og det går rigtig godt med ham, hvilket vi som opdrættere selvfølgelig er rigtig glade for at høre. 

Vi optog en lille film af deres leg, som kan ses her.

Henrik fortalte i går, at Balto til træning i søndags tog ræv. Henrik havde lånt en ræv af en anden deltager, og han kastede den et par meter frem. Balto løb ud og snusede til den, og da der kom et par andre hunde, skyndte han sig at tage ræven op og gå med den. Sådan Balto!