30. december 2012

Juleaften var der en speciel gave til hvalpene. Mødet med Wilma – en to en halv måned gammel mops, kun halvt så stor som hvalpene. For Wilma var fire Svishave banditter på én gang i starten nok lidt overvældende, men hun fik hurtigt gjort det klart, at sin lille størrelse til trods, kunne hun godt være med på sjov og ballade – og sådan blev det!

Ræv, fasan og nu hare – sikke mange spændende ting, der bliver præsenteret for én.

Udover haren har hvalpene også været ved stranden, gået tur på marken og i plantagen og forceret en lille grøft med vand i bunden. Og sikke beskidte de kan blive af alle de nye udfordringer, men heldigvis er de også blevet gode til at få tørret poter, når de kommer ind igen. 

23. december 2012

Så er de første hvalpe rejst hjemmefra. Arco, Ayse, Asta og Aino er kommet til deres nye hjem, og vi har hørt fra alle, at hvalpene har det godt og trives, så vi er glade.

Nu hvor flokken er halveret er det blevet tid til endnu flere oplevelser. Så ved fri leg kl. 12 – den eneste fri leg, hvor der er dagslys – er det blevet tid til at udforske nye områder af haven. Og det går ikke stille for sig.

Og ellers er det jo godt at have mor med til at vise vejen, selv om sådan et lille stengærde jo ikke er noget problem for en nysgerrig hvalp. Og når man skal ned igen er det sjovt at hoppe fint og stilfuldt ud over kanten.

15. december 2012

Den sidste uge er der gjort klar til, at hvalpene snart kan flytte hjemmefra. De har fået anden gang ormekur, er blevet chipmærkede, og i går var de hos dyrlægen til sundhedstjek og første vaccination. Transportkassen kunne ikke rumme otte hvalpe, så bilens ‘bagagerum’ (stationcar) blev foret med tæpper, og hvalpene transporteret de ca. 15 km. De fleste tog det stille og roligt, og ingen blev køresyge. På vej hjem sov de alle – trætte ovenpå de mange nye indtryk. 

7. december 2012

I går aftes blev hvalpene præsenteret for to fasanfjer. Der var virkelig rift om ‘trofæerne’, og det var en stor sejr, når man kunne se sit snit til at stjæle den fra en af de andre. Ellers må man jo nøjes med at dele, og det kan jo også være hyggeligt nok! 

I dag fandt hvalpene så ud af, hvor fjerene kom fra. Og det var virkelig spændende at få lov til at undersøge sådan en stor fugl. 

2. december 2012

Så var der nye oplevelser igen i dag. Sne! Det var ret spændende at løbe rundt i, men også lidt koldt, så turen gik hurtigt ind i varmen igen.

Der er lavet løbegård udenfor, hvor alle kommer ud hver gang, de har spist. Og de er blevet rigtig dygtige til at klare en stor del af det, de skal, ude i det fri. 

Der har virkelig været gang i socialiseringen i denne weekend. I alt elleve forskellige personer har været forbi og lege, snakke og nusse.

28. november 2012

Så kom dagen, hvor verden lige pludselig blev meget større! Fri leg midt på dagen blev flyttet ud i det fri. Alle tog den nye situation meget flot, og efter bare få minutter gik det i fuld fart hen over græsset. Og sikke der blev sovet bagefter.

24. november 2012

Den sidste uges tid er der blevet mere plads at boltre sig på. Fra lidt over én kvadratmeter til omkring fem – det er bare sagen. Der bliver også trænet ’tisse på aviserne’, bl.a. at det ikke er tilstrækkeligt, at man kun har forpoterne på avisen – selv om man jo så lige kan holde sig orienteret om verdenssituationen, mens man klarer det nødvendige!

18. november 2012

Nu er der virkelig gang i flokken, og de er meget opmærksomme på, hvad der foregår omkring dem. Det er for kedeligt kun at være i hvalpekassen, men så er der heldigvis indført ‘fri leg’ flere gange om dagen, hvor man kan få lov til at komme ud og prøve at gå på gulvtæppe, trægulv, klinker og en glasplade. Det var lidt farligt de første gange, men nu går det over stok og sten.

 

Når der er fri leg, er der ingen begrænsninger på, hvor man må være, og det er altså rigtig sjovt at kravle ind bag brændeovnen. Man kan også lægge sig til at sove derinde, men indtil videre er det blevet opdaget, og man bliver fisket ud igen!

13. november 2012

Nu er der virkelig ved at komme liv i huset. Hvalpene har opdaget hinanden, og yndlingsbeskæftigelsen er at kaste sig over bror eller søster med et højlydt vuf og bide i lår, haler, ører eller hvad man lige kan få fat i.  

Mælkebaren er også altid tilgængelig, hvis bare mor er i kassen – selv hvis hun sidder ned – eller står op – kan man komme til.

Det første måltid hvalpefoder blev serveret i dag. Der var ingen tøven overfor denne nye oplevelse – alle kastede sig med stor appetit over maden. Så må man jo se lidt gennem fingre med, at manererne endnu lader noget tilbage at ønske! 6. november 2012

Så er hvalpene 14 dage gamle, og de vokser sig store og stærke. Der er kamp om pladserne ved mælkebaren, og der bliver afprøvet mange taktikker for at vippe “modstanderne” væk fra de bedste pladser.

De har også netop åbnet øjnene, selv om de foretrækker at holde dem lukkede det meste af tiden. Og de første spæde forsøg på at komme op på benene bliver også gjort i disse dage – med blandet succes.

Vi har netop modtaget godkendelse af kennelmærket ‘Svishaves’.

25. oktober 2012

Bina fødte den 23. oktober fem hanner og tre tæver. Hun har taget moderrollen fuldt ud til sig og forlader kun sit afkom for at spise og foretage et hurtigt smut i haven.